Проекти

Приказни пътечки

Приказни пътечки

ПРОЕКТ „ПРИКАЗНИ ПЪТЕЧКИ“ Съвместната творческа дейност с Общинската библиотека „Стоян Дринов“ по проекта насърчава ранното детско четене и повишава равнището на грамотност, съобразено с възрастовите особености на децата. Благодарение на реализацията на проекта бъдещите първокласници ще бъдат подготвени за началното училище – социализирани, комуникативни и уверени. Книгата за тях ще е важен и любим приятел, източник на полезна информация и забавление.

Научи повече
Творческо сътрудничество със Сдружение "Зазоряване"

Творческо сътрудничество със Сдружение "Зазоряване"

Екипът на ДГ „Пролет“, град Панагюрище съхранява народното творчество като знак на българската идентичност, защото съзнава, че народните традиции и свързаните с тях обичаи и обреди са неделима част от българската народна култура. Празничният календар на ДГ „Пролет“ и творческото сътрудничество със Сдружение „Зазоряване“ (след подписания Меморандум), вдъхновено и озарено от народните традиции, са послание към всички – да не забравяме корените си, да помним аромата на бабините ракли и магията на нашите поверия, легенди и обичаи, за да успеем да ги предадем на децата – нашето по-красиво и добро продължение, и да създадем хармония, приказност и радост в забързания ни свят.

Научи повече
Еко клуб "Растем здрави и силни"

Еко клуб "Растем здрави и силни"

Еко клуб „Растем здрави и силни“Идейната насоченост на клуба (проект на ЦПЛР – Панагюрище) е да насърчава децата от четвърта възрастова група „Пчеличка“ към здравословния начин на живот, двигателната дейност и опазването на природата. По достъпен и интересен начин – учене чрез преживяване, биологът Надежда Оловенекова стимулира желанието на бъдещите първокласници за здравословно хранене, двигателна активност и грижа за околната среда.

Научи повече