Творческа среща в навечерието на 24 май

Творческа среща в навечерието на 24 май

Творческа среща в навечерието на 24 май

Творческата среща „Четем за светлината на ума“ на Главния библиотекар на Общинската библиотека с екипа на ДГ „Пролет“ постави началото на празничните събития и дейности, посветени на 24. май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.
С безспорната си разказваческа харизма и мъдро познание за човека и света г-н Стефан Рапонджиев намери най-пряката и интригуваща връзка между миналото и днешното време и посвети децата в тайнството на създаването на азбуката, като обогати представите им за святото дело на Кирил и Методий. В емоционален, приказно-поетичен стил беше представено натрупаното наследство на цивилизацията за бъдещето, за да се съхрани българският дух и идентичност.
Вълнуващата среща завърши с признанието на екипа на ДГ към вълшебника-творец, г-н Стефан Рапонджиев, изразено в благодарственото писмо за активното му участие в реализацията на съвместния ни проект „Приказни пътечки“ и в поздравителния адрес по повод номинацията му  за наградата „Рицар на книгите“ в Похода на книгите на Асоциация „Българска книга“!
МАРИЯНА ИЛИЕВА
Директор на ДГ „Пролет“