Между  8 и 14 ноември 2021 година в цялата страна за девети пореден път се отбеляза вълнуваща Седмица на Бащата.  
 
В инициативата се включи и панагюрската Детска градина „Пролет“. Основна цел на събитието е да постави фокус върху ползите от активното участие на бащите (и другите мъже, които участват в грижата за детето) в живота на децата за създаване на семейна среда без насилие и за пълноценно развитие на детето. Както винаги, се предостави възможност на бащите, децата и техните семейства да прекарат  весело и ценно време заедно.

Тази година, специално за Седмицата на Бащата, писателят-драматург Здрава Каменова създаде книгата „Седмицата на супертатковците“.

Детска градина „Пролет“, град  Панагюрище се включи активно в Седмица на Бащата 2021:

  1. Група „Мики Маус” – „С моя супертатко творим, играем и се веселим”;
  2. Група „Мечо Пух” – „Ценни мигове незабравими и неповторими със супертатковците ”;
  3. Група „Пчеличка” – „В екип със супертатко празнуваме, забавляваме се и спортуваме ”;
  4. Група „Слънце” – „Супертатковците могат всичко”.

Суперсилата на таткото е в безусловната любов към детето!

През цялата Седмица на Бащата 2021 в детската градина цареше духът на радостта, щастието, обичта и празничността. Активно участваха бащите, дядовци и батковци на децата и проявиха креативност, вдъхновение и ентусиазъм.

Малчуганите обожават времето, прекарано със семейството, защото знаят, че когато всички са заедно, няма невъзможни неща.

“Седмица на бащата” е инициатива на националната кампания за бащина грижа “Да бъдеш баща”, която под различни форми подкрепя мъжете да бъдат грижовни, отговорни и неагресивни родители в името на по-добрите семейни отношения и успешното развитие на техните деца.