Новини

Европейски ден на спорта

Европейската седмица на спорта в ДГ „Пролет“ завършва със спортно събитие от проекта „Спортуваме редовно, живеем активно и здравословно“, част от Програмата „Панагюрище – европейски град на спорта 2022“. В Градския парк активно спортуват и се забавляват децата, родителите и екипът на ДГ. Изпълнени с динамични изяви, игрите и комбинираните приложни движения развиват физически качества и организираност. Повишават усещането за радост и удовлетворение, помагат на малчуганите да се чувстват по-уверени и да станат по-креативни, съпричастни и дейни. Всички физически активности, изпълнени с позитивни емоции, увеличават вероятността да станат осъзната ценност и децата и родителите им да водят пълноценен и здравословен начин на живот. МАРИЯНА ИЛИЕВА Директор на ДГ „Пролет“

Научи повече

Почетен диплом от Сдружение "Зазоряване"

С благодарност от целия екип на детска градина "Пролет", град Панагюрище към Сдружение "Зазоряване" и лично към г-жа Румяна Драганова за удоволствието от ползотворната ни съвместна работа!

Научи повече

Инициативата "Спри и детето запази!"

Чрез инициативата „Спри, детето запази!“ децата от група „Пчеличка“ призовават за повече толерантност, отговорност и внимание на пътя за запазване на човешкия живот. В реални условия малките пешеходци демонстрират с вълнение и радост овладени норми за правилно поведение на улицата и раздават атрактивни листовки на участници в движението. Децата вярват, че възрастните ще бъдат по-дисциплинирани и по-толерантни, ще дават предимство на пешеходните пътеки и ще гарантират безопасни и щастливи дни за всички.

Научи повече

Здравей, любима детска градина!

На 15. септември България тръгва на училище! Първият учебен ден в ДГ „Пролет“ е озарен от радост, вълнение и красота. Празничният поздрав „Здравей, любим детски свят!“ на група „Пчеличка“ е изпълнен с емоции и грейнали очи. Посланието за добротворчество, обич и усмивки вдъхнови децата и екипа за нови духовни висини. ДГ „Пролет“ ентусиазирано се включи в Общобългарската инициатива на Сдружение „Зазоряване“ – „Да запеем заедно „Де е България“, за да се поддържа българският дух.

Научи повече

Седмица на пожарната безопасност

В началото на Седмицата на пожарната безопасност (12.09. – 16.09.2022 г.) служителите от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” – Панагюрище проиграха ситуация за действие при пожар в ДГ „Пролет“. Огнеборцитe проведоха интересен разговор с децата за мисията си и припомниха основните правила, които трябва задължително да се спазват при възникване на пожар. Демонстрирането на гасене на пожар в двора на детската градина, разглеждането на противопожарния автомобил и преминаването през него предизвика радостни емоции и възторг у малчуганите. С благодарност за предоставените вълнуващи мигове и сърдечни пожелания за предстоящия им професионален празник бяха изпратени гостуващите пожарникари от децата и екипа на ДГ „Пролет“. Марияна Илиева Директор на ДГ "Пролет"

Научи повече