"Поклон пред подвига ти, Апостоле"

"Поклон пред подвига ти, Апостоле"

"Поклон пред подвига ти, Апостоле"

150 ГОДИНИ БЕЗСМЪРТИЕ!
Децата и екипът на ДГ „Пролет“ се преклониха пред величавия подвиг  и  безсмъртието на Левски с поднасяне на  цветя пред паметната плоча на героя в двора на ПГИМТ. 
Бележитата 150-годишнина от гибелта на Апостола беше отбелязана тържествено с вълнуващи музикално-художествени изпълнения в залата на героите в Градския исторически музей. Името на великия българин е икона на всичко чисто, демократично и напредничаво в историята ни. Няма друга личност, която да е останала недокосната от бурите на политическия и обществен живот. Няма друга личност, която след 150 години от смъртта си да остава недостижим връх. Ако се научим да гледаме настоящето през очите на Апостола, препятствията, които срещаме, няма да са непреодолими, а мечтите за един по-справедлив свят ще станат напълно достижими. 
Идеите на великия българин за свобода и добруване са близки на поколенията във времето. Подрастващите се вдъхновяват от святото му дело и непрестанно обогатяват представите си за неговия животопис, за неговия революционен огън. Впечатляващата  виртуална разходка на децата от група „Мечо Пух“ и група „Пчеличка“ до родната къща на Васил Левски завърши с връчването на сертификати за отлично представяне. Доц. д-р Атанас Шопов, директор на Историческия музей, изрази огромното си удоволствие и радост, че бъдещите първокласници са родолюбиви като Левски и ще създават бъдеще, изпълнено със  стремеж за премахване на веригите на всяко робство – духовно, социално, национално. 
Вярвам, че ще бъдем  достойни последователи на святото дело на Апостола на свободата!
МАРИЯНА ИЛИЕВА
Директор на ДГ „Пролет“